Phoenix Ashes – Ocean

Phoenix Ashes komt na vijf jaar met nieuwe single

Met de single Oceansbeëindigt de post hardcore formatie Phoenix Ashes officieel een periode van stilte. Hiermee wil de band uit het zuiden van het land zichzelf weer op de muzikale kaart zetten.

De band timmerde hard aan de weg voordat de wereldwijde pandemie zijn sluier over de wereld wierp. Zo openden ze voor hun muzikale helden Funeral For A Friend (UK) en speelden ze op festivals als Jera on Air en het Bevrijdingsfestival Limburg. Daarnaast werden tours gedaan door Zuid-Europa, Rusland en Indonesië. Ook stond er een sterk plan klaar voor een full-length plaat waar al een deel aan materiaal voor was geschreven. Tussendoor bracht de band nog een live opgenomen album uit met akoestische versies van hun normaal stevige repertoire. Het grote gat dat covid in de weg sloeg had impact op de band, zowel muzikaal als op persoonlijk vlak. Deels uitgeschakeld door burn-out van verschillende leden belandde de band in een hiatus.

Vijf jaar na het uitbrengen van ‘Live & Unplugged’ zijn de plannen omgegooid en doken de heren en dame de studio in voor het opnemen van een EP. Samen met producer Erwin Hermsen van Toneshed Recording Studio werkten zij aan een vernieuwd geluid waarbij nog meer nadruk werd gelegd op de sterke punten in hun sound: melodieuze, harmonische zang, zware gitaarriffs met screams en een vleug elektronica.

Inmiddels stond Phoenix Ashes afgelopen najaar al op het metalfestival The Rock Circus. De single Oceans moet met een knal bevestigen dat ze weer terug zijn. De songtekst omschrijft het gevoel van verdrinken enerzijds en de aanmoediging om je steun weer onder je voeten te vinden anderzijds. Dit als metafoor voor de mentale problemen waar verschillende bandleden mee te kampen hebben gehad in de periode. Met deze track wil de band meer aandacht vragen voor het onderwerp in de bredere zin.

YouTube player

share this post:

Facebook
Threads
WhatsApp

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress!