Desert Dwellers: Pander • Bismut

Desert Dwellers: Pander • Bismut
Desert Dwellers: Pander • Bismut

When

January 26, 2023    
8:00 pm - 11:45 pm

Where

Iduna
oliemolenstraat 16, Drachten, 9203 ZN

Event Type

Desert Dwellers: Pander • Bismut

Op donderdag 26 januari vindt de eerste editie van Desert Dwellers plaats in de vernieuwde kleine zaal van Iduna. Een loodzware avond met de focus op stoner, doom, sludge en aanverwante genres. De aftrap wordt verzorgd door Pander en Bismut.
Pander
Pander knalt sinds 2011 loodzware vuige klanken door de speakers. De debuutdemo GO (2012) laat effectieve rechttoe rechtaan stonermetal horen. Op het daaropvolgende album Fierce Self (2015) wordt dit geluid, met pakkende grooves en dikke riffs, verder ontwikkeld. Ondertussen doet de band de nodige speelervaring op tijdens optredens. In de nazomer van 2017 transformeert Pander van een vierkoppige formatie in een trio. De veranderende samenstelling leveren dikkere gelaagde en ruw schurende riffs op. Dit resulteert in het nieuwe zompige doomy album Break the Oath (2022). Een plaat die tekstueel enerzijds kritisch is over het bestaan, het menselijke gedrag en de plaats van de mensheid in het universum en anderzijds ook een meer tastbaar thema als verlies aankaart. Dit in combinatie met de muziek zorgt voor een broeierige spanning en een donkere psychedelische sfeer.
Bismut
Jammend in de krochten van de Nijmeegse underground ontstond Bismut. Al spelend ontwikkelt Bismut een eigen geluid bestaande uit een mengeling van stijlen zoals; prog rock, doom, metal, stoner, jazz, psych en hardrock. Sinds hun oprichting doen de drie muzikanten veel shows in binnen- en buitenland in clubs en op grote festivals zoals Into The Void, Zwarte Cross, Sonic Whip en Stonerfall. Bismut heeft twee langspelers, Schwerpunkt (2018) en Retrocausality (2020) uitgebracht via het onafhankelijke label Lay Bare Recordings. Beide albums werden zeer goed ontvangen en zijn inmiddels uitverkocht. In 2023 richt de band zich op het opnemen en uitbrengen van hun derde langspeler. En natuurlijk op het spelen van liveshows. Een optreden van Bismut is dynamisch, groovend en in your face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.