Drachten Deathfest – Iduna, Drachten

Drachten Deathfest – Iduna, Drachten
Drachten Deathfest - Iduna, Drachten

When

February 4, 2023    
2:00 pm - 11:45 pm

Where

Iduna
oliemolenstraat 16, Drachten, 9203 ZN

Event Type

Drachten Deathfest – Iduna, Drachten

Maak je klaar voor een muzikaal potje dood en verderf tijdens een loodzware nieuwe editie van Drachten Deathfest! Een dag vol extreem gitaargeweld, technische drums en gorgelende vocalen. De meedogenloze line up bestaat uit Cancer, Pestilence, Master, Wormrot, Kanonenfieber, Teethgrinder, Deadspeak en Grima. Na de afgelaste coronaeditie is Drachten Deathfest terug van weggeweest.
CANCER
De legendarische Britse deathmetalband Cancer stormde drie decennia geleden de extreme metalscene binnen met klassiekers als To the Gory End en Death Shall Rise. Met de 6 platen die in de loop van hun bestaan werden uitgebracht werd een sterke wereldwijde fanbase opgebouwd. In 2013 maakte de band voor de tweede maal een comeback. Op de laatste plaat Shadow Gripped keert Cancer terug naar het oude brute geluid. Reken op een spraakmakende show.
PESTILENCE
De Nederlandse deathmetalformatie Pestilence krijgt al ruim dertig jaar erkenning voor het zetten van de Europese standaard als het gaat om brute muziek. De band zette samen met o.a. Obituary, Death en Morbid Angel eind jaren 80 deathmetal definitief op de kaart. Pestilence speelt op Drachten Deathfest een oldschool set waarbij het hoog aangeschreven album Testimony of the Ancients integraal wordt gespeeld.
MASTER
Met Master halen we een van de grondleggers van het deathmetalgenre in huis. De van oorsprong Amerikaanse groep liet in de jaren tachtig als een van de eerste metalbands tekenen van extreme metal horen, toen zeer vooruitstrevend. De grote doorbraak is altijd uitgebleven maar Master behoort tot de elite van het genre en dient als inspiratiebron voor vele andere bands.
WORMROT
De progressieve grindcore van Wormrot wordt al jaren op handen gedragen. De band uit Singapore staat voor genadeloze blastbeats en hyperversnelde punkriffs met uitstapjes naar hupsende polkabeats, melodie en groove. Grensverleggend, oorverdovend en allesvernietigend.
KANONENFIEBER
Het Duitse Kanonenfieber weet op een geniale wijze brute, stompende deathmetal te combineren met atmosferische blackmetal. Opvallend zijn de serieuze teksten over de eerste wereld oorlog. Begin dit jaar werd de single ‘The Yankee Division March‘ uitgebracht met een vocale bijdrage van niemand minder dan de inmiddels overleden Trevor Strnad (The Black Dahlia Murder).
TEETHGRINDER
Net als Wormrot is de van oorsprong Friese grindcoreband Teethgrinder niet vies van experiment. De groep combineert verschillende stijlen en weet met hun vernuftige composities een muur van geluid neer te zetten. Moddervette riffs worden gecombineerd met technisch drumwerk en dissonant gitaarspel waarmee ze een lekkere sfeer weten neer te zetten.
DEADSPEAK
Als je hart sneller gaat kloppen van ‘old school’ death metal in de stijl van Death, Benediction, Master en (vroege) Morbid Angel ben je bij Deadspeak aan het juiste adres! Dit trio uit de regio Heerenveen bracht recentelijk hun debuut ‘Dissolve the Dreams’ uit op het Raw Skull Recordz label wat ze meteen veel (inter-)nationale aandacht heeft in de metalpers en mooie shows op o.a. Pitfest heeft opgeleverd.
GRIMA
De atmosferische blackmetalband Grima komt mee als toursupport van Kanonenfieber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.