Elithium

Elithium
Elithium

When

February 17, 2023    
8:00 pm - 11:45 pm

Where

Studio Gonz
Turfsingel 36, Gouda, 2802 BC

Event Type

Elithium

Symfonische metal, met progressieve, neo klassieke, eclectische elementen, en geeft een knipoog naar pop.
Elithium ontstaat begin 2020 wanneer zangeres Désirée Nolta in contact komt met componist / toetsenist Cees van Ooijen om een nieuwe symfonische metal band te vormen. De unieke combinatie van Desiree’s musical achtergrond en de jarenlange ervaring van Cees in de rock/metal scene (ex-Wastelands, ex-Android Soul) resulteert in de eerste “unplugged” sessies. Met het aantreden van gitarist Lennert Kemper
(Dreamwalkers Inc.) en bassist Rosario ‘Saro’ Pulvirenti, wiens sporen verdiend zijn in de Italiaanse metal scene, wordt tijdens wereldwijde pandemie een dijk van een reportoire obgebouwd.
In deze periode worden de eerste singles “Square The Circle”, “Take His Halo” en de videoclip voor “Oblivion” opgenomen. Het vinden van de juiste drummer lijkt moeilijker dan gedacht, maar met Frank de Jonge achter de kit is Elithium compleet met als gevolg de tweede videoclip: “Flowers In Her Hair”.
Elithium breekt ongeschreven wetten binnen haar genre, is toegankelijk, en zal daardoor een breed publiek aanspreken. De muziek is symfonische metal, met progressieve, neo klassieke, eclectische elementen, en geeft een knipoog naar pop. Hierdoor is de setlist zeer gevarieerd met behoud van onze typische Elithium sound.
Met de gebundelde krachten van jaren podium ervaring is Elithium klaar voor de nederlandse en internationale podia.
Line-up:
Désirée Nolta – Lead Vocals
Lennert Kemper – Guitars
Cees van Ooijen – Keys
Rosario ‘Saro’ Pulvirenti – Bass
Frank de Jonge – Drums

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.