Headbangers Bash

Headbangers Bash
Headbangers Bash

When

April 1, 2023    
4:00 pm - 11:45 pm

Where

Fluor
Oliemolenhof 22, Amersfoort

Event Type

Headbangers Bash

Headbangers Bash keert weer terug voor een 7e editie! De volledige line-up maken we later bekend, maar we hebben alvast twee super namen voor je!

ASPHYX
Vorig jaar stond de band al op de line-up maar dat ging op het laatste moment niet door. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Asphyx bestaat inmiddels al 35 jaar en ontwikkelde een mix van death en doom metal die alles op zijn weg verpulvert. Tekstueel hebben ze altijd een plekje voor de leuke kantjes van de mensheid zoals marteling en oorlog. Thema’s die goed passen bij het verpletterende geluid van de band. Kortom: een band die niet is weggelegd voor de zwakken onder ons.

BODYFARM
Met deze welbekende old school deathmetalband hebben we een primeur! Het vijfde album ‘Ultimate Abomination’ komt eind februari uit en is voor het eerst te horen op Headbangers Bash!

TERZIJ DE HORDE
Terzij de Horde probeert zich niet te beperken tot genres. Door de jaren heen zijn er altijd elementen geweest van black metal, progressieve doom, chaotische screamo en extreme hardcore. Deze genres worden gecombineerd tot een diepgewortelde, rauwe, eerlijke emotionele stortvloed; een combinatie die je ook live kunt verwachten.

GGU:LL
Ggu:ll is een vierkoppige blackened doomband uit Tilburg. Sinds 2009 kronkelen ze stoïcijns door het pikdonkere muzieklandschap. Ze laten zich inspireren door noise, doom en atmosferische drones en bouwden een gestage live-reputatie op, wat leidde tot shows op Roadburn, Le guess who?, Neurotic Deathfest, Archerontic Arts en Soul Crusher.

CODEX MORTIS
Geïnspireerd door bands als vroege Emperor, Cradle of Filth, Hypocrisy en Dissection, staken Dirk Willems (ex-Bloodphemy) en Mathieu Westerveld (ex-Bodyfarm) de koppen bij elkaar om Codex Mortis te creëren. Klassiek beïnvloede black/death metal.

MORDKAUL
Een duistere en kwade stemming, een helse drive en opruiende vocalen bovenop, dat is hoe Mordkaul hun killersongs smeedt. De leden van deze in België gevestigde band delen een gemeenschappelijke passie voor melodieuze death metal uit de jaren 90, en met het uiteenvallen van hun voormalige bands Diablo Blvd en Hell City, legden ze de laatste hand aan de tracks die Tim Bekaert een paar jaar geleden begon te schrijven.

ANIME TORMENT
Dissonante deathcore uit Tsjechië. Hard, energiek en boos!

ATTILA
In 1983 werd de Nederlandse heavy metal band Attila opgericht. Na een aantal zelf uitgebrachte platen werd er een pauze ingelast in jaren ’90 en 00’s. Tot het balletje weer ging rollen toen ze werden gevraagd om in 2016 op te treden tijdens Record Store Day. Waar ze zelfs speciaal een nieuw album voor opnamen. Sindsdien is de band weer volledig terug. En komt dit jaar met een nieuw album genaamd Devils Carnival om het 40 jarig jubileum te vieren.

ANCHILLYS
Het kostte Andy Wit – de drijvende kracht achter Anchillys – 10 jaar om de debuutplaat te maken. Deze zoektocht naar de meest brute en technische aspecten van deathmetal leverde de debuutplaat Elan Vital op. Dat betekent het einde van deze lange tocht, maar tegelijkertijd het startpunt van een nieuwe fase.

NEPHILYM
Nephylim combineert hun passie voor melodische deathmetal met progressieve en melancholische melodieën. De verhaallijnen van de muziek voegen elementen van de natuur samen met abstractheid. Tezamen met gebalanceerde atmosfeer en een energieke show geeft Nephylim een unieke beleving voor het publiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *