StonerGrungeFest 2023

StonerGrungeFest 2023
StonerGrungeFest 2023

When

February 18, 2023    
5:30 pm - 11:45 pm

Where

DB's
CAB-Rondom 100, Utrecht, 3534 BE

Event Type

StonerGrungeFest 2023

Het allereerste StonerGrungeFest vindt plaats in dB’s Utrecht!
Met vijf vette stoner / grunge bands op het programma wordt het een fantastische avond.

Komatsu
Komatsu bestaat uit vier super massive mothersludgers uit Eindhoven rockcity! Met hun mix van sludge, stoner rock en metal hebben ze opgetreden met grote namen als Nick Oliveri, Red Fang en Corrosion of Conformity. Komatsu is bekend om hun spetterende live optredens, waar ze de grond laten schudden, het zweet langs je haren laat druipen en je oren verwennen met vette grooves en riffs.

YouTube player

Black Monsoon
Black Monsoon maakt alternatieve grunge geïnspireerd op de jaren ‘90. Het trio uit Deventer en Utrecht maakt tegendraadse, melancholische songs met sferische samenzang van frontvrouw Jacky Kwast en frontman Teun Guichelaar. Dit alles wordt ondersteund door vervreemdende gitaarpartijen in onmogelijke stemmingen, solo’s met boormachines on stage, bloed, zweet en tranen en de beukende drums van Marjolijn Dokter.

YouTube player

22AD
22AD is een stoner grunge band uit Utrecht en host van dit eerste StonerGrungeFest. Sterk beïnvloed door bands als Alice in Chains en QOTSA, onderscheidt de sound van 22AD zich door ultra lage en zware gitaren en hun bijzondere zangstijl, die vaak in harmonie wordt gezongen tussen Krijgsman en Van der Steen. On stage neemt 22AD je mee met groovende gitaren, beukende drums, en melancholische zang, in een avontuurlijke, hypnotiserende en surrealistische trip.

YouTube player

Chasing Mavericks
Het Utrechtse Chasing Mavericks is een muur van geluid. Rockt als een malle, knalt als een Gatling gun on steroids, en is teder als een klap voor je smoel. Geïnspireerd door bands als The Pixies, Dinosaur Jr, en Sonic Youth hebben ze duidelijk een eigen geluid gecreëerd met hun melodische en rauwe grunge. Deze gasten en vrouw weten hoe ze een live-show neer moeten zetten!

YouTube player

Cosmic Debris
“De 70s zijn voorbij”, zeggen ze wel eens. Klopt. Daarom moet er soms iets in het leven geroepen worden wat men voor even kan laten tijdreizen naar de betere jaren van de 20ste eeuw. Stap in de ruimtecapsule met Cosmic Debris en geniet van het uitzicht. Verwacht psychedelische landschappen en adem de jaren 70 vibraties in terwijl je je hoofd uit het raam steekt. Dit spacerock trio bestuurt het schip op geheel eigen wijze. Oordoppen mee want harder is ALTIJD beter.

YouTube player

Tijdschema:
18:00 Cosmic Debris
19:05 Chasing Mavericks
20:10 22AD
21:15 Black Monsoon
22:20 Komatsu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.