Terzij de Horde + Lijkschouwer | Roerig – Azijnfabriek (Roermond)

Terzij de Horde + Lijkschouwer | Roerig – Azijnfabriek (Roermond)
Terzij de Horde + Lijkschouwer | Roerig - Azijnfabriek (Roermond)

When

March 24, 2023    
8:00 pm - 11:45 pm

Where

ECI Cultuurfabriek
ECI 13, Roermond, 6041 MA

Event Type

Terzij de Horde + Lijkschouwer | Roerig – Azijnfabriek (Roermond)

Jawel, weer een hele mooie naam voor Roerig in de Azijnfabriek. Dé metal sensatie Terzij De Horde komt naar Roermond!

Terzij de Horde combineert progressieve black en doom metal met de rauwheid en live performance die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Gedurende hun hele bestaan wordt de band omschreven als een mix tussen Khanate, Wolves in the Throne Room, Deathspell Omega en Neil Perry. De naam van de band komt af van dichter Hendrik Marsman en staat voor levensdrift en de drang om intens, vurig en gevaarlijk te leven, wat helemaal past bij het geluid van deze Utrechtse band.

Terzij De Horde blaast je letterlijk omver met hun snoeiharde sound! De laatste plaat ‘In One Of These, I Am Your Enemy’ werd al zeer sterk ontvangen! Zwarenmetalen: “Opnieuw een erg sterke plaat van dit Nederlandse collectief afkomstig uit Utrecht. Verschroeiend lekkere plaat, zo zou je het ook kunnen zeggen. Aanschaf verplicht!”
De band maakte al veel indruk op festivals als Roadburn, Doomstad, Valkhof en Noorderslag. Ook in 2023 gaat de band door met spelen en Eurosonic heeft de band niet voor niets vastgelegd. Dat belooft wat in de Azijnfabriek!

Support: Lijkschouwer
Deze relatief jonge Rotterdamse metal formatie beukt graag buiten de lijntjes en is naast black metal dan ook besmeurt met invloeden van sludge, doom en death-metal. Hun debuut-album ‘Lamentations of Cosmic Absurdity’ kwam afgelopen oktober uit en liet meteen een sterk staaltje diversiteit van riff-werk, duistere atmosfeer en dronische precisie horen.

Info & tickets:
https://www.ecicultuurfabriek.nl/…/terzij-de-horde…/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.