Thammuz (album release party) + Pander + Big Daddy’s Breakfast Voodoo @willemeen

Thammuz (album release party) + Pander + Big Daddy’s Breakfast Voodoo @willemeen
Thammuz (album release party) + Pander + Big Daddy's Breakfast Voodoo @willemeen

When

January 20, 2023    
8:00 pm - 11:45 pm

Where

Willemeen
willemsplein 1, Arnhem, 6811 KA

Event Type

Thammuz (album release party) + Pander + Big Daddy’s Breakfast Voodoo @willemeen

Thammuz (album release party)
Thammuz is opgericht in juni 2020, in Gelderland. De band bestaat uit oud-leden van Dreckneck en Fuzzboar. 2 weken na de eerste repetitie was het tijd om de studio in te gaan. In 1 weekend werd het eerste album ‘Into the Great Unkown’ gecreëerd. Deze kwam onafhankelijk uit op 18 november 2020. De reviews waren erg goed en het album eindigde zelfs als tweede op de internationale Doom Charts. De muziek werd beschreven als stoner rock en doom met psychedelische invloeden, maar ook grunge en blues.
Na dit grote succes ging de maatschappij helaas weer dicht door corona, waardoor er niet opgetreden kon worden. Thammuz nam deze tijd om nieuwe nummers te schrijven. Na 1,5 was het op nieuw tijd om de studio in te gaan. Dit keer was het verschil dat de leden allemaal goed op elkaar ingespeeld waren. Dit resulteerde in het tweede album “Sons of the Occult”, dat op 28 oktober 2022 uitkwam via Argonauta Records. Ook met dit album wist Thammuz het voor elkaar te krijgen om in de Doom Charts te belanden. Sons of the Occult wordt beschreven als zwaarder en duisterder dan Into the Great Unkown, maar met dezelfde diversiteit als het debuut.

Pander
Sinds 2011 brengt Pander – oorspronkelijk uit de Friese Wouden – zijn zwaarbeladen, vuige klanken. In de nazomer van 2017 ging de band van een vierkoppige formatie over naar een drietal. Een verandering van sound hield een toename in van nog meer dikker gelaagde, ruw schurende riffs. Het resulteert nu in zompige, doomy nummers op het nieuwe album Break the Oath (uitgebracht 1 april ‘22). Songs die doortrokken zijn van een broeierige spanning, donkere en psychedelische sferen kennen, en tekstueel bepaalde stevig kritische noten slaken over ons bestaan en het menselijk gedrag. Of handelend over de plaats van de mensheid binnen het universum als groter geheel dan wel een meer tastbaar thema als verlies aankaart.

Big Daddy’s Breakfast Voodoo
StonerBlues… wat is dat eigenlijk… Geen idee, maar de jongens van Big Daddy’s Breakfast Voodoo weten er uren mee te vullen. Het is vuig, rauw, zompig en heeft een rafelige rand. Door de uiteenlopende muzikale achtergrond van de bandleden en een hoog gehalte eigenbouw-instrumenten ontstaat een unieke sound waar wel eens invloeden van Screamin’ Jay Hawkins, Seasick Steve, Left Lane Cruiser, Stone Foxes, Popa Chubby of dergelijke willen doorsijpelen.
Natuurlijk gaan Mike (gitaar/zang), Peter (bas) en Bart (drum) de clichés niet uit de weg. Zaniken over vrouwen, peuken in je dode bier, onthullingen uit het geheime dubbelleven, kapotte motoren en kotsen tot al je ingewanden op straat liggen… daar zingen we allemaal toch graag over! In 2020 verscheen de tweede full-length plaat “The Black Cat Bone Spell”. Er wordt druk geknutseld aan de derde plaat die ergens in 2022 wel klaar zal zijn. En ze maken hele leuke comics!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.