just typing here to see where it goes ZubZero - MetalFromNL

ZubZero

Hailing from: Leeuwarden
Genre: hardcore, thrash, groove

Links to other sites:

Facebook

Bio:

Na elk hun eigen muzikale wegen te hebben bewandeld, was het in 1999 tijd voor de gebroeders Dirk (gitaar) en Lars (drums) Draaisma om de handen ineen te slaan. Barman Ynse nam de microfoon ter hand en oude bekende Joas de basgitaar. Met Marc (Strawl, Cone, Forcefi eld) op gitaar was de band compleet.

In 2001 werd het album ‘Stolen Land’ opgenomen, waarop Zubzero hun op hardcore gestoelde metal liet horen. Ynse verhuisde weg van thuisstad Leeuwarden en werd vervangen door Rudy (Kensington Arms, El Diablo, Age And Mistakes). De band ging meer en meer als de Deftones klinken. Een tweede album werd dan ook niet als Zubzero maar onder een alternatieve bandnaam uitgebracht.

Na het vertrek van Rudy en Joas en de terugkeer van Ynse werd Herman (Coremass) gerekruteerd als bassist. Op ‘Words Will Kill’ (2005) klonk Zubzero weer als vanouds: lomp, groovy en maatschappijkritisch. In 2008 was het de beurt aan Wytze (Lethargy, The Conjuring, Room 13) om Ynse op te volgen.

De EP ‘Premonition’ is sneller, harder en bruter dan alles wat Zubzero ooit had laten horen. Bij het publiek viel dit duidelijk in de smaak: de cd is compleet uitverkocht. Na dienstjaren met achtereenvolgens zangers Yge (Wakeful) en Steven werd er gewerkt aan een nieuwe stabiele line-up. Marc hing z’n gitaar aan de wilgen en Ferdinand (Dimaeon, Unothera) werd de nieuwe brulboei.

Zubzero schakelt in het nieuwe decennium met gemak tussen hardcore, thrash en groove metal. Vier mannen, één geoliede metal machine. Bombsquad Zubzero staat altijd klaar om de knallen

Upcoming Gigs

WolfSonic Dag 2
January 18, 2024 at Witte Wolf
Reformist + ZubZero
March 28, 2024 at Rockcaffe Mukkes

See all upcoming events