ONKT

Hailing from: Alkmaar
Genre: djent

Links to other sites:

Website
Facebook
Instagram
Youtube
Spotify

Spotify playlist:

<

Bio:

ONKT is een 5 koppige band uit de omgeving van Alkmaar die Djent speelt. ONKT is ontstaan in 2006.

De muziekstijl wijkt af van wat men doorgaans als “Metal” beschouwd door de polyritmische opbouw van hun muziek. Door gebruik te maken van beduidend laag gestemde gitaren, verschillende lagen in ritmiek en gebruik van samples zorgen ze voor een lekkere headbangende groove terwijl de muziek je toch laat anticiperen naar de volgende moeilijk harde breakdown.

Sinds 2006 is ONKT gegroeid van een idee in de studio tot een internationaal toerende band. In 2017 heeft ONKT gespeeld met bands als Creative Waste (Saudi Arabia), Scordatura (U.K.), Foetal Juice (U.K.) en Desolation (Serbia) Deze laatste band speelde support voor ONKT tijdens hun Balkan zomertoer van 2017.

Vanaf 2009 heeft ONKT 3 albums en 2 officiële videoclips uitgebracht. EQUILIBRIUM is het nieuwste album waaraan het groeiende publiek kan ervaren hoe deze band is getransformeerd van een band naar deze machine die ONKT heet. Invloeden van bands als Meshuggah en Gojira zijn zeker aanwezig in hun zoektocht naar een eigen geluid.

Alle boekingen, opnamen, video en merchandise is door de bandleden in eigen beheer gedaan zodat ONKT 100% onafhankelijk is.

Een uniek Djent geluid om je te laten puzzelen hoe deze band technisch, strak en groovy spelen combineert op hetzelfde moment. ONKT laat je terugkomen voor meer.

ENGLISH:

ONKT is a Alkmaar based 5 piece formation that plays Djent. ONKT formed in 2006
Their music transcends “Metal” due to the polyrhythmic build up of their music. With the use of profound low tuned guitars and layering of different rhythm and use of samples they manage to keep a nice head banging groove while their music keeps you anticipating the next brutal breakdown.

Since 2006 ONKT has grown from an idea in the studio to what is now an international touring band. In 2017 ONKT played with bands like Creative Waste (Saudi Arabia), Scordatura (U.K.), Foetal Juice (U.K.) and Desolation (Serbia) the last band being the guys who supported ONKT in their Balkan Summer tour of 2017.

Since 2009 ONKT released 3 albums and 2 official video clips. EQUILIBRIUM is the last album to date and lets the growing audience experience the transformation from a band to this machine called ONKT. The influence of Bands like Meshuggah and Gojira are definitely present in their effort to search for ONKT’s own sound.

All booking, recordings, video’s and merchandise is done by the members of ONKT themselves to be 100 % independent.

A unique Djent sound to keep you puzzled why this live machine sounds technical, tight and groovy all at the same time. ONKT keeps you coming back for more!

Upcoming Gigs

Metalcafe XXL
February 10, 2024 at Bar 3
Metalnight
March 8, 2024 at Poppodium B3

See all upcoming events

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress!