Xeno

Hailing from: Middelburg
Genre: progressive

Links to other sites:

Website
Facebook
Instagram

Spotify

Spotify playlist:

<

Bio:

Xeno is een progressieve metal band uit Middelburg, Nederland, die extreme metal sounds combineert met verrassende twists en passages getrokken uit verschillende genres. Gecombineerd met inspirerende teksten uit een tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert Xeno een zeer unieke, verhalende atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek zelf is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Haken, Leprous en Lamb of God.

Tijdens de pandemie kwam Xeno in oktober 2020 met het album ‘Sojourn’. Dit album werd uitgebracht via het Spaanse Art Gates Records, en werd erg goed ontvangen. Critici en luisteraars waren het met elkaar eens, dit was een van de beste progressieve metal albums van het jaar.
“Xeno heeft zichzelf meer dan overtroffen. Hopelijk sterft dit artistieke meesterwerk geen stille dood door het uitblijven van live-shows om de zaak te promoten. Deze band verdient een plek op de Nederlandse en internationale metalkaart.” – 3voor12

Iedereen die Xeno wel eens live heeft gezien is het er over eens dat de band een fantastische live-show geeft. Met krachtige vocals, riffs, instrumentale behendigheid en een gigantische podium energie, is de intensiteit van Xeno niet te ontkennen. Dit is een van de redenen dat Xeno met bands als bijvoorbeeld Voivod, Carach Angren en Spoil Engine het podium heeft gedeeld.

De nieuwe release, ‘Reconstruction’, zal worden uitgebracht op 16 november 2022 via Art Gates Records. Met dit EP bezocht Xeno hun eerste album, Atlas Construct (2016), en hebben ze daarvan drie nummers herschreven in de nieuwe stijl als ode aan hun verleden.

Xeno is hongerig, ambitieus, en klaar om hun spierballen te laten zien aan de wereld.

Upcoming Gigs

Vault + The Black Fall + Xeno
26/01/2024 at Metropool Hengelo

See all upcoming events

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress!