WMB Voorronde Flevoland – Opium Deathsticks

(English below)

Opium Deathsticks is de tweede naam die uit de voorrondes van de Metal Battle dit jaar komt rollen. Ze wonnen het afgelopen week in de Voorronde Flevoland van ZubZero, Levikta en Cult of Carnage. We stelden de band een paar vragen om ze beter te leren kennen.

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat?

Bedankt! Dat voelt fantastisch natuurlijk, we dachten wel een redelijke kans te maken maar we zagen het eigenlijk niet aankomen. Het was erg mooi om te zien dat het publiek net zo enthousiast was over onze muziek als wijzelf.

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn een 5 koppige band afkomstig uit Urk en maken Groove / Nu metal met een mix van harde en cleane vocalen. We houden van catchy, groovende riffs, wijde open refreinen en harde breakdown secties. Onze formatie bestaat uit:

Simon Kramer: Drums
Klaas Romkes: Zang
Gerard Bruggeman: Bas, zang
Johan Visser: Gitaar, zang
Rudie Visser: Gitaar

Wat zijn jullie inspiratiebronnen?

Muzikaal gezien zijn de volgende namen een aantal bands die ons geïnspireerd hebben; Slipknot, Korn, System of a Down, Soulfly en Linkin Park. Waar wij inhoudelijk over schrijven zijn wereldwijde maatschappelijke problemen, vraagstukken en gebeurtenissen die op ons allen impact hebben, hier proberen wij onze visie op te delen en elkaar te laten verbinden.

Was het podium Dronten een van jullie grotere optredens of zijn jullie gewend om al op grotere podia te staan? (En hoe was het om daar te spelen?)

Een aantal van onze leden spelen of speelden al jarenlang in andere bands en hebben al op grotere podia gestaan, andere leden zijn wat minder ervaren. Nirwana in Dronten is een toffe venue die veel doet voor hun lokale publiek en het is altijd erg leuk om daar te mogen spelen.

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen?

Moeilijk om te moeten kiezen! We vonden Cult of Carnage en Zubzero allebei waardige bands maar uiteindelijk hadden we dan graag Zubzero zien winnen.

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale?

We nemen de tips van de jury mee en zullen bij de halve finale wederom ons 100% inzetten om een vette energieke show neer te zetten voor het publiek en met passie en plezier onze muziek te spelen.

Je vindt Opium Deathsticks op Facebook.

YouTube player

Opium Deathsticks is the second name to emerge from the preliminaries of the Metal Battle this year. They won against ZubZero, Levikta, and Cult of Carnage. We asked the band a few questions to get to know them better.

Congrats on your win! How does it feel?
Thank you! It feels fantastic, of course. We thought we had a reasonable chance, but we didn’t actually expect it. It was great to see that the audience was just as enthusiastic about our music as we are.

For those who don’t know you yet: who are you and what do you do?
We are a 5-piece band from Urk and we make Groove/Nu metal with a mix of harsh and clean vocals. We love catchy, grooving riffs, wide-open choruses, and heavy breakdown sections. Our lineup consists of:

Simon Kramer: Drums
Klaas Romkes: Vocals
Gerard Bruggeman: Bass, vocals
Johan Visser: Guitar, vocals
Rudie Visser: Guitar

Who are your inspirations?
Musically, the following names are some bands that have inspired us: Slipknot, Korn, System of a Down, Soulfly, and Linkin Park. In terms of lyrical content, we write about global societal issues, questions, and events that impact us all, where we try to share our vision and connect with each other.

Was the Dronten stage one of your bigger performances or are you used to playing on larger stages? (And how was it to play there?)
Some of our members have been playing in other bands for years and have performed on larger stages, while other members are less experienced. Nirwana in Dronten is a cool venue that does a lot for its local audience, and it’s always great to play there.

If you hadn’t won, who do you think should have won?
It’s hard to choose! We found both Cult of Carnage and Zubzero to be worthy bands, but ultimately, we would have liked to see Zubzero win.

What can we expect from you during the semi-finals?
We’ll take the jury’s feedback on board and once again give 100% to deliver a cool, energetic show for the audience during the semi-finals, playing our music with passion and pleasure.

You can find Opium Deathsticks on Facebook.

share this post:

Facebook
Threads
WhatsApp

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress! 

Translate