just typing here to see where it goes Veldslag Oost 2024 - MetalFromNL

Aanstaande weekend zijn de semi-finals van de Wacken Metal Battle Nederland 2024. We hebben natuurlijk al een beetje beter kennis kunnen maken met deze bands in onze vorige posts. Deze week posten we nog een keer het overzicht van alle vette bands die de halve finales gaan spelen. Ik ben elke keer weer verbaasd met de hoeveel talent die uit ons kleine kikkerlandje komt! Voor als je de mini-interviews gemist hebt, check ze hieronder nog een keer terug te lezen wat de bands zeggen dat we kunnen verwachten tijdens de halve finales! 

Opium Deathsticks

Opium Deathsticks is de tweede naam die uit de voorrondes van de Metal Battle dit jaar komt rollen. Ze wonnen het van ZubZero, Levikta en Cult of Carnage. We stelden de band een paar vragen om ze beter te leren kennen.

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat? 

Bedankt! Dat voelt fantastisch natuurlijk, we dachten wel een redelijke kans te maken maar we zagen het eigenlijk niet aankomen. Het was erg mooi om te zien dat het publiek net zo enthousiast was over onze muziek als wijzelf.

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie? 

Wij zijn een 5 koppige band afkomstig uit Urk en maken Groove / Nu metal met een mix van harde en cleane vocalen. We houden van catchy, groovende riffs, wijde open refreinen en harde breakdown secties. Onze formatie bestaat uit:

Simon Kramer: Drums

Klaas Romkes: Zang

Gerard Bruggeman: Bas, zang

Johan Visser: Gitaar, zang

Rudie Visser: Gitaar

Wat zijn jullie inspiratiebronnen? 

Muzikaal gezien zijn de volgende namen een aantal bands die ons geïnspireerd hebben; Slipknot, Korn, System of a Down, Soulfly en Linkin Park. Waar wij inhoudelijk over schrijven zijn wereldwijde maatschappelijke problemen, vraagstukken en gebeurtenissen die op ons allen impact hebben, hier proberen wij onze visie op te delen en elkaar te laten verbinden.

Was het podium Dronten een van jullie grotere optredens of zijn jullie gewend om al op grotere podia te staan? (En hoe was het om daar te spelen?)

Een aantal van onze leden spelen of speelden al jarenlang in andere bands en hebben al op grotere podia gestaan, andere leden zijn wat minder ervaren. Nirwana in Dronten is een toffe venue die veel doet voor hun lokale publiek en het is altijd erg leuk om daar te mogen spelen.

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen? 

Moeilijk om te moeten kiezen! We vonden Cult of Carnage en Zubzero allebei waardige bands maar uiteindelijk hadden we dan graag Zubzero zien winnen.

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale? 

We nemen de tips van de jury mee en zullen bij de halve finale wederom ons 100% inzetten om een vette energieke show neer te zetten voor het publiek en met passie en plezier onze muziek te spelen.

Je vind Opium Deathsticks op Facebook.

A Part of the Problem

Nog meer winnaars van de Metal Battle Voorrondes! Dit keer de band ‘A Part Of The Problem’, die het won van Cannibalistiq Sqvirrel, Shoot the Messiah en One Remains. Ze bestaan nog niet zo lang, dus wij gingen op onderzoek. 

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat? 

De winst voelt nogsteeds onwerkelijk omdat wij niet verwacht hadden dat we zouden winnen van zulke goede concurrentie. Maar we zijn natuurlijk enorm trots en blij dat we door zijn!

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie? 

Hey! Wij zijn A Part Of The Problem, een core band uit Ede die onze passie voor herrie gevonden heeft. We terroriseren lokale venues met onze harde riffs en smerige breakdowns en we bouwen feestjes als emotionele uitlaatklep. Wij bestaan nu uit 5 leden, Daniël (19J), Jesse (18J), Joël (25J), Vigo (20J) en Niels (23J). We maken muziek die een combinatie is van metalcore, deathcore en hardcore-punk met vleugjes andere subgenres er bij gemixt.

Volgens mij zijn jullie in deze formatie relatief nieuw. Kunnen jullie iets zeggen over hoe jullie bij elkaar gekomen zijn?

We komen allemaal van origine uit Ede en omgeving. We hebben elkaar de afgelopen 3/4 jaar leren kennen, deels via via en deels via poppodium Astrant in Ede. A Part Of The Problem bestaat sinds 2020. De huidige formatie bestaat sinds oktober 2023 met als laatste aanwinst Joël op de rhytm guitar.

Ik lees online dat jullie meerdere ‘core’ genres mixen, maar ik hoor toch ook wel technical deathmetal invloeden terugkomen. Door welke bands zijn jullie geinspireerd. 

Leuke vraag! Het meeste van onze muziek wordt geschreven in samenwerking met, of alleen door onze gitarist Jesse. De eerdere nummers heeft hij zelfs geschreven toen hij 15/16 jaar oud was. We zijn zelf met name geïnspireerd door bands zoals Wage War, Knocked Loose, Chelsea Grin, Boundaries, Parkway Drive en Paleface.

Onze muziekstijl maakt echter binnen de metal subgenres bijna dagelijks een 180 graden twist.

Was Estrado een van jullie grotere optredens of zijn jullie gewend om al op grotere podia te staan? (En hoe was het om daar te spelen?)

Estrado was een super leuke zaal voor ons om op te treden! Het geluid was echt super en het was allemaal tot in de puntjes geregeld door de staff van de metal battle en van Estrado! Eerder hebben we in 2021 geopend voor Kabaal Am Gemaal in Wageningen, wat ook een super grote show was en we hebben in Astrant in Ede ook vaker hele gevulde zalen gehad maar het blijft enorm vet om voor zo’n grote zaal te mogen spelen!

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen? 

We hadden zelf van tevoren echt niet gedacht dat we uberhaupt kans maakten om te winnen doordat het niveau echt heel hoog lag. Een band als Shoot The Messiah gaat al jaren mee en zet een dijk van een show neer. De vocals van de zangeres van One Remains zijn ook echt ongeëvenaard en Canniballistic Sqvirrell zet ook een enorm vette show neer met aankleding en alles er bij! Altijd super vet om te mogen spelen met andere getalenteerde bands en om daarvan uitgekozen te worden, blijft nog steeds niet te geloven!

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale? 

Wij kregen als compliment van de jury dat wij een “maniacale” podium aanwezigheid hadden. Hier gaan wij extra op inzetten 😉

Reken op heavy breakdowns, moshpits, enorm veel energie en een te gekke avond!!!

Je vind A Part Of The Problem hier.

I’ll Get By

I’ll Get By, Titan, Canyon Literature en Domspringer stonden afgelopen donderdag in Utrecht tegenover elkaar in de Utrechtse voorronde van de Wacken Metal Battle. I’ll Get By ging er met de winst vandoor, dus stelde we de band wat vragen om ze beter te leren kennen! 

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat?

Voelt zo goed! We zijn enorm tevreden met de show en hoe we deze hebben gespeeld.

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie? 

Wij zijn I’ll Get By een Melodic hardcore/ metalcore band uit Utrecht. De band bestaat uit Ward Fierst (Vocals), Wessel van der Spek (Gitaar), Jerry Klein (Gitaar), Joost Lammers (Drums) & Marijn Borsboom (Basgitaar).

Wat zijn jullie inspiratiebronnen? 

We houden allemaal gezamenlijk van progressieve/ technische bands maar het verschil ligt in het genre: Joost bijvoorbeeld houd enorm van bands zoals (Periphery, Fallujah etc.) maar Wessel Marijn en Jerry houden meer van rauwere Post Hardcore/ Melodic Hardcore (Defeater, Touche Amore) en Ward is meer van de pop punk/ emo (The Story So Far, Hot Mulligan, Neck Deep) maar onze grootste inspiratie is de band Countertparts specifieker het album “Tragedy Will Find Us”.  

Het was een leuk feestje in Utrecht. Jullie kregen het publiek ook goed mee. Lukt dat ook als je straks misschien wat minder fans in het publiek hebt? Of krijg je jullie fans ook zo gek om voor de (halve) finale het hele land door te rijden? 

Het leuke aan shows waar we het halve land voor door rijden is niet weten wat je treft. Wij zullen hoe dan ook onze 100% geven en genieten van elke seconde op het podium. Dat is de kracht van I’ll Get By: waar we ook spelen je bent welkom zo gek te doen als je wilt, te zijn wie je wilt zijn en jezelf te uiten hoe je jezelf wilt uiten. Want weet dat wij dat ook doen. 

Wat vinden jullie van de andere bands die meedoen met de voorrondes? Zitten er nog bands tussen die we volgens jullie in de gaten moeten houden?

Het is gaaf om zoveel diverse bands te zien in een line-up en in onze ogen had elke band evenveel kans om te winnen. Canyon Literature speelde een brute show weg voor een 2de optreden. En heel veel respect naar Domspringer om als bassist zo goed de rol over te nemen van een frontman en zo’n vette set te spelen. En Titan ook een bizar gave set met drie zangers waaronder de drummer?! Heel vet. Kortweg hou ze allemaal in de gaten!!

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen? 

De jury heeft het zelf goed gezegd de avond van de metal battle. Het kaliber lag erg hoog en het is een keuze die wij niet hadden kunnen maken. 

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale?

Zoals ik al zei een show waar we hoe dan ook 100% zullen geven en misschien wel een nieuw nummer… we will see.

Check I’ll Get By op Facebook en natuurlijk op Spotify.

Velozza

Velozza, Endeavour en LaMorta stonden in de voorronde van de Wacken Metal Battle Limburg afgelopen weekend. Velozza ging er met de winst vandoor, dus stelde we de band wat vragen om ze beter te leren kennen. Check hun antwoorden en hun muziek en kom ze aanmoedigen in de halve finale! 

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat? 

Velozza: We kwamen om te spelen en er een feestje van te maken, en dat was gelukt! Het wedstrijd element was niet van belang. De uitslag kwam echt als een verassing.

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie? 

Velozza: Wij zijn een thrashband uit Roermond en wij sjtampen dich dalik.

Net een nieuwe EP uit, vooronde Metal Battle winnen…het gaat lekker met Velozza!

Velozza: Het gaat zeker lekker ja, en dat is heerlijk na een mindere periode. We kijken uit naar alle komende shows en wat er nog meer op ons pad komt.

Jullie hebben de afgelopen tijd veel vette shows gedaan en er staat komend weekend een optreden met Gilgamesh en Martyr op het programma. Wat was de leukste show van afgelopen tijd? 

Elke show is een feestje, dus dat is heel moeilijk kiezen, maar Metalcafe XXL in Delft was extra memorabel. Er is geen verhoogd podium in de Koornbeurs, dus we stonden in de catacomben van een historisch pand onder de gewelven op dezelfde ooghoogte met het publiek een dikke pot thrash te stampen wat resulteerde in veel vriendschappelijk agressief plezier voor het publiek maar ook voor ons.

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen? 

Velozza: Dat is heel lastig om te zeggen. Beide andere bands waren ook heel sterk in wat ze deden. Ik zou het ze allebei gunnen.

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale?

Velozza: Wij komen gewoon weer ons eigen ding doen hoor, dus verwacht een lekkere thrashparty met veel energie.

Je vindt Velozza op Facebook of in onze database.

YouTube player