Baroeg – Everybody Rocks!

(English below)

Het Vrienden van Baroeg-team organiseert op zaterdag 20 april voor de tweede keer het evenement Everyone Rocks dat als doel heeft om mensen met een beperking samen te brengen met Baroegianen. Een prachtig initiatief, dat tijdens de eerste editie al vele blije gezichten teweegbracht bij bezoekers én muzikanten. Het motto van Everyone Rocks is dan ook: “Voelt jouw beperking als een belemmering? Nu niet meer!” 

Wie spelen er?

De dag wordt geopend met een voorstelling genaamd ‘Iconic World‘ van Rotterdams dansgezelschap Misiconi, met een gemixte groep dansers met en zonder beperking. Dit is de eerste samenwerking tussen Baroeg en Misiconi, dat net als Baroeg een culturele organisatie is in de wijk Lombardijen. 

Het muzikale programma bestaat uit pop/rock covers van de Niemand Minder Sessieband (de bandleden zijn cliënten bij Pameijer). Zij maken op een geweldige manier covers van grootheden uit de rockmuziek. Verwacht o.a. muziek van KISS, Queen, Johnny Cash, Golden Earring en CCR. Verder is er nog karaoke, muziekles van SKVR en een barbecue. Afsluiter van de dag is de band Scream Tonight die rock covers spelen. Verwacht hits van grootheden als AC/DC, Motörhead, ZZ Top en Twisted Sister. 

Het belangrijkste is de connectie die de organisatie gaat maken met mensen waarvoor Baroeg misschien een drempel te hoog is om naartoe te gaan. Deze drempel wil de organisatie wegnemen en wil ook de slogan dan waar gaan maken: Voelt jouw beperking als een belemmering? Nu niet meer!

Dit is een van de laatste evenementen in het huidige Baroeg pand. In de zomer van 2024 start de sloop van Baroeg. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd gaat Baroeg bands programmeren op andere locaties in de stad, waaronder V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown en SoundVille en uiteraard het jaarlijkse festival Baroeg Open Air in het Zuiderpark. 

Everyone Rocks

Datum: Zaterdag 20 april 2024

Adres: Baroeg, Spinozaweg 300, 3076 ET Rotterdam

Tijd: VVK € 9,00. Entree € 10,00. Zaal open 14:00 uur 

English version

The Friends of Baroeg team is organizing the Everyone Rocks event for the second time on Saturday, April 20, with the aim of bringing together people with disabilities and Baroeg fans. It’s a wonderful initiative that brought many smiles to visitors and musicians during the first edition. The motto of Everyone Rocks is: “Does your disability feel like a hindrance? Not anymore!”

The day will kick off with a performance titled ‘Iconic World’ by Rotterdam dance company Misiconi, featuring a mixed group of dancers with and without disabilities. This marks the first collaboration between Baroeg and Misiconi, both being cultural organizations in the Lombardijen district.

Who plays?

The musical program includes pop/rock covers by the Niemand Minder Session Band (whose members are clients of Pameijer). They deliver fantastic covers of rock music legends including KISS, Queen, Johnny Cash, Golden Earring, and CCR. Additionally, there will be karaoke, music lessons by SKVR, and a barbecue. The day will conclude with a performance by the band Scream Tonight, playing rock covers featuring hits from AC/DC, Motörhead, ZZ Top, and Twisted Sister.

The most important aspect is the connection the organization will establish with people for whom Baroeg might seem intimidating to visit. The organization aims to remove this barrier, making the slogan a reality: “Does your disability feel like a hindrance? Not anymore!”

This is one of the final events at the current Baroeg venue. The demolition of Baroeg is set to begin in the summer of 2024, with the new venue expected to open in the fall of 2025. In the meantime, Baroeg will program bands at other locations in the city, including V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown, SoundVille, and of course, the annual Baroeg Open Air festival in Zuiderpark.

share this post:

Facebook
Threads
WhatsApp

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress!