just typing here to see where it goes Wacken Metal Battle - Wie is: Baas? - MetalFromNL

Wacken Metal Battle – Wie is: Baas?

De laatste in dit rijtje van Metal Battle finalisten is de Groningse alternative metalband Baas. Deze band heeft z’n marketing prima op orde. Check vooral hun eigen website om te zien hoe ze dat vormgeven. Of.Hoe.Ze.Dat.Vorm.Geven. #jemoeder

Baas laat zich inspireren door de 90’s hardcore scene en zeggen zelf: Pantera en Ice-T gekruisd met Bruce Lee en The Predator. Ze zijn ooit begonnen als hardcore band vanuit het thaibox circuit in Groningen. Wees dus voorzichtig in die BossPit zou ik zeggen. Tegenwoordig is hun muziek van diverser en hoor je naast de oldschool invloeden ook wat meer progressive en technische dingetjes voorbij komen. In 2023 kwam hun EP Rage uit en naast de Metal Battle is de band ook druk met het voorbereiden van een tweede EP. 

Je vind Baas, behalve natuurlijk in de BOSSPITT, op hun eigen website.

Kaartjes voor de finale koop je hier.

Luisteraars op Spotify: 93

Meest gestreamde track: unknown

Discography 

2023 – Maniac (single)
2023 – Road Kill (single)
2023 – Devil’s Advocate (single)
2023 – Rage (single)
2023 – Rage (EP)
2024 – Upcoming track ‘Egotrip’ wordt nog aangekondigt!

Gespeeld in: 

De Loods – Warhol – De Walrus – Simplon – Cestfest

YouTube player