just typing here to see where it goes Old Baroeg building is no more - MetalFromNL

Old Baroeg building is no more

(English below)

Afgelopen weekend was het allerlaatste weekend in het huidige pand van Baroeg. Ruim 1300 enthousiaste bezoekers bezochten Emo Night Mainland, het Koningsdag Festival en het laatste concert in Baroeg van de Canadese band Blasphemy. Alle drie de dagen waren compleet uitverkocht. Het gratis Koningsdag Festival trok over de gehele dag 600 bezoekers. Het was een zeer emotioneel weekend voor de medewerkers en bezoekers. Ondanks dat was de sfeer, zoals gebruikelijk, voortreffelijk.

Nieuwbouw

Het huidige pand van Baroeg is vanaf nu officieel gesloten voor concerten. Het pand, eigendom van de gemeente Rotterdam, is sterk verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het gebouw was destijds ontworpen als jeugdcentrum in plaats van poppodium. Baroeg kan nu uitkijken naar een gloednieuw gebouw, voorzien van een prachtige concertzaal, waar zowel artiesten als bezoekers zich welkom voelen. De indeling van het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van deze tijd: waaronder een ruimere backstage voor de artiesten, goede geluidsisolatie en betere kantoorfaciliteiten.

Planning
In de zomer van 2024 start de sloop. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd gaat Baroeg bands programmeren op andere locaties in de stad, waaronder V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown en SoundVille en uiteraard het jaarlijkse festival Baroeg Open Air in het Zuiderpark. 

Baroeg On Tour

Vanaf mei programmeert Baroeg onder de noemer ‘Baroeg On Tour’ in deze zalen in Rotterdam. Zo staat op 2 mei de Engelse dreampop band Cranes in Maassilo, komt de Griekse stoner band Godsleep op 12 mei naar SoundVille, speelt de Italiaanse doom band Ufomammut op 25 mei in Grounds en geeft de Poolse death metal band Vader op 2 juli een optreden in Maassilo. Meer optredens en tickets zijn te vinden op www.baroeg.nl/agenda

Meer informatie

https://rotterdam.nl/baroeghttps://baroeg.nl/nieuwbouw/

Last weekend was the very last weekend in Baroeg’s current building. Over 1300 enthusiastic visitors attended Emo Night Mainland, the King’s Day Festival, and the final concert in Baroeg by the Canadian band Blasphemy. All three days were completely sold out. The free King’s Day Festival attracted 600 visitors throughout the day. It was a very emotional weekend for both the staff and the visitors. Despite that, the atmosphere was, as usual, excellent.

New Construction The current building of Baroeg is now officially closed for concerts. The building, owned by the municipality of Rotterdam, is severely outdated and in need of renovation. The building was originally designed as a youth center rather than a music venue. Baroeg can now look forward to a brand new building, featuring a beautiful concert hall where both artists and visitors will feel welcome. The layout of the new building meets modern standards, including a more spacious backstage area for artists, good sound insulation, and better office facilities.

Planning Demolition will begin in the summer of 2024. The new venue is expected to open its doors in the fall of 2025. In the meantime, Baroeg will be programming bands at other locations in the city, including V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown, SoundVille, and of course, the annual Baroeg Open Air festival in Zuiderpark.

Baroeg On Tour Starting from May, Baroeg will be programming under the name ‘Baroeg On Tour’ in these venues in Rotterdam. For example, on May 2nd, the English dreampop band Cranes will perform at Maassilo, the Greek stoner band Godsleep will come to SoundVille on May 12th, the Italian doom band Ufomammut will play at Grounds on May 25th, and the Polish death metal band Vader will perform at Maassilo on July 2nd. More performances and tickets can be found at www.baroeg.nl/agenda.

More Information https://rotterdam.nl/baroeg https://baroeg.nl/nieuwbouw/