just typing here to see where it goes Inherited - Pleur je telefoon weg en pak een instrument (interview) - MetalFromNL

Inherited – Pleur je telefoon weg en pak een instrument (interview)

Op 20 april speelde Inherited in de finale van de Wacken Metal Battle. Ze kwamen, zagen en overwonnen met grote meerderheid. Niet alleen was het een hele energieke show, de nummers van de band zitten goed in elkaar en de technische skills van deze gasten is echt bijzonder. We spraken de band de dinsdag na hun winst, over hun ervaring en over hoe ze uberhaupt in de metalscene terecht zijn gekomen. Scroll naar beneden voor de Youtube video.

(English below)

Voor de mensen die jullie nog niet nog steeds niet kennen, doe even heel kort voorstelrondje. 

Marvin – Ik ben Marvin, ik ben de gitarist samen met Midas. Neal –  Hoi, ik ben Neal ik ben de drummer en uh ik ik trommel graag. Midas – Ik ben de andere gitarist. Lucas – Ik ben Lucas, Ik ben de bassist. 

We missen voor dit interview helaas Jamie, de zanger. Die kon er helaas niet bij zijn. 

Zijn jullie een beetje bijgekomen van de Metal Battle?

Marvin – Ja, ik ben nog steeds wel een beetje moe, maar echt moe. Het is nog wel even beseffen dat we ook echt op Wacken gaan spelen en al die andere festivals in Nederland. Dat snap ik echt nog steeds niet dat dat zo is. Na vier optredens inderdaad is dat nog wel lastig te beseffen ja.

Hoe kijken jullie terug op die hele Metal Battle periode? 

Marvin – Ja dat was echt vet.  Het was echt vet dat we die kansen kregen. Om bijvoorbeeld in de Baroeg te spelen net voordat die met de grond gelijk gemaakt werd om daar te spelen en een stickertje te hangen. Dus dat was wel vet natuurlijk. En ja, Estrado was ook een hele vette zaal. 

En eigenlijk begon het allemaal hier zo bij de Pit om gewoon een keertje in de Pit te staan. Het was al fijn dat we daar mochten spelen. Midas – We hadden niet echt met grote ambitie meegedaan. We wilden gewoon een keer optreden.  Lucas – Het was heel onverwachts eigenlijk. Neal – Helemaal niet dat we de Baroeg gingen winnen, dat hadden we echt niet verwacht.  Midas – Ja we dachten, een show in  Baroeg spelen das vet. En ik had helemaal niet verwacht dat we daar zouden winnen. Lucas – Het was eigenlijk na deze winst, hier in de PIT, dat we een beetje serieus werden. En toen kregen we ook te horen wat we eigenlijk konden winnen, dat wist ik van te voren niet. 

Midas – Ik wist pas nadat we in de Pit gewonnen hadden hoorden we dat het om Wacken zou gaan. Marvin – Ik weet nog heel goed dat Neal zomaar die gymzaal binnen kwam lopen, in onze repetitieruimte en zei ‘Ja, we gaan ons aanmelden voor de Metal Battle, dan kunnen we spelen in de Pit. Neal – Ja een vriend van ons zei: ‘Als je in de Pit wil spelen moet je je aanmelden’. Dus wij hadden zoiets van, okay, doen we.  Marvin – Dat was wel echt bijzonder. Echt raar dat we wonnen. 

Wordt je inmiddels al helemaal doodgegooid met interviews en en aanvragen van mensen die jullie nu willen spreken? Of valt het nog mee?

Midas – Nog niet echt met interviews, maar ik merk dat dat het een stuk drukker is in onze mailbox. Maar er zijn wel serieus veel mensen die iets van ons willen en we zijn ook veel meer zichtbaar. 

In Estrado zag ik volgens mij ook jullie ouders meekomen. Wat vinden die ervan dat jullie nu door zijn naar Wacken Open Air? 

Marvin – Ik merk wel dat mijn pa een klein beetje jaloers is. Maar ze zijn vooral heel enthousiast. En superblij voor ons natuurlijk.  En ja, zonder hun hadden we het ook niet kunnen doen. Met die bus alleen al. En dan als je dan op het podium komt, dan ben ik nog aan het zoeken naar wat er allemaal in mijn tas zit. En dan heeft mijn pa al een versterker aangesloten en twee gitaren gepakt. Neal – het is echt heel fijn dat ze kunnen komen helpen. Lucas – Ik hoor ook vaak dat ze dan zeggen ‘het is net alsof  ik weer jong ben’ zeg maar. 

Hebben zij dan ook ervaring dan in in bands en op het podium?

Marvin – Ja de vader van mij en Lucas en de neef van Neal die zaten vroeger in Poluted Inheritance. Very Technical Deathmetal.  Dat was wel een succes vroeger. 

En nou Klaiton,  daar spelen we op Cashfest ook in de Pit mee. 

Jullie hebben het dan ook wel van je ouders een beetje meegekregen. Die hele metalscene dan? 

Marvin  – Ja, daar kwam ook eigenlijk de naam vandaan. 

Wat zijn bands die jullie zelf heel vet vinden zeker?

Iedereen – Machine Head en Sepultura. Vooral die twee eigenlijk.

Hoeveel uur oefenen jullie met z’n allen? Want jullie hebben wel echt skills. 

Neal – Ik oefen af en toe ook gewoon thuis als ik me verveel ofzo. Ik heb toch niks anders te doen en dit vind ik leuk. Midas- Ik oefen thuis best wel veel. Lucas – En als band wel een keer per week denk ik. En soms de hele dag. Neal – Maar voor de Metal Battle ook, dan was hij weer naar Oosterijk toch leuk. Dat was weer ja dan was hij weer naar Oostenrijk, en toen konden we ook alleen de dag zelf nog oefenen. En toen hadden we al twee weken voor die finale niet gerepeteerd dus ja, dat was wel te merken

Jullie zijn volgens mij allemaal vrienden van elkaar. Was dat al voordat jullie met elkaar in een band gingen? 

Marvin – Midas z’n vader. Die kwam altijd hout brengen voor ons om in de kachel te gooien. En dan kwam die wel eens binnen zitten en dan speelden we samen Minecraft. Dus  vooraf kende ik Midas al een beetje. Maar ik had er echt op dat moment nooit geld op durven te zetten dat hij bij mij in de band zou zitten en dat we dan  ook nog eens naar Wacken zouden gaan. Dus ja, dat is eigenlijk bijzonder. 

En Lucas en ik kennen elkaar echt al super lang, we kwamen vroeger wel eens op verjaardagsfeestjes en zo. Toen zei ik eens een keer tegen hem en nadat ik een gitaar had opgepakt van mijn pa van ‘leer jij ook eens gitaar spelen?’ Heeft ie uiteindelijk voor de basgitaar gekozen. En toen via een vriendin van mij kwam ik Neal tegen. Die zeiden daar moet je een keer mee spelen. Neal  – Ja daar is het toen een beetje mee begonnen, met Marvin en Geen Peter. Marvin – ja Lucas heet Geen Peter. En uiteindelijk heb jij toen Midas erbij gehaald volgens mij.  

Neal – Ik kende Midas omdat m’n pa hem gitaarles gaf. Dat was dus niet zo, en zei Marvin dat hij een nieuwe gitarist had gevonden en dat was Midas. Marvin  – En uiteindelijk heb jij dan Jamie erbij gehaald omdat die bij jou in de band speelde.

Midas – Ja dat is wel het bijzonderst eigenlijk. Hij zingt echt nog helemaal niet lang. Ik zit met hem in een andere band, Four in Blood, en hij speelt bas. En als we niet aan het repeteren waren dan zaten we muziek te luisteren en dan schreeuwde hij soms mee, en ik dacht, dat klinkt wel vet. We waren op zoek naar een zanger. En eigenlijk kende Lucas ook nog iemand. Maar die was niet zo van de metal eigenlijk. Maar als we het een week eerder hadden besloten dan was Jamie er nooit bijgeweest denk ik. Neal – En toen waren we op Festrock en toen hadden we het echt vastgelegd dat Jamie de zanger zou worden. Midas – volgens mij was dat echt een maand voor de Metal Battle. Marvin – Hij is ook echt heel erg vooruit gegaan in korte tijd. We zijn eigenlijk allemaal een stelltje beginners. 

Hoe gaat het met schrijven van jullie? Is er een iemand die schrijft of doe je dit allemaal met iedereen bij elkaar?

Marvin – Meestal is het Midas of ik die komt met ‘ik heb weer een riff bedacht’. En dan gaan we dat een beetje spelen en dan verzint de ander weer iets wat daarbij past. Midas  – Ja meestal komt een van ons met een riff en dan zegt de ander ‘nee dat vind ik niet vet’ en dan wordt het uiteindelijk echt een compleet ander nummer. Neal – De enige keer dat het wel in een keer lukte is Denial, het laatste nummer in de set. Marvin kwam met een riff en Midas zo ‘ja, die kunnen we wel meteen gebruiken’. Marvin  – Ja dat nummer is wel het soepelst gegaan van allemaal. 

Hoe gaat dat dan met lyrics? Doen jullie dat ook samen of is dat vooral Jamie.

Neal – Nee dat is echt Jamie. Hij schrijft het in de bus als hij naar school gaat, dat doet hij ook echt snel. 

Waar gaan jullie teksten over? 

Iedereen – Het gaat over iets, maar het gaat niet echt over iets. Het is wel een heel verhaal. Het verschil heel erg. Wat bij Shitfaced dat gaat over een of andere geest die vastzit aan de aarde. En bij Failed to Resist gaat het weer over een drugsverslaafde die doodgaat. Dat is echt een heel verhaal. De ene heeft wat meer betekenis dan de ander. Shitfaced is ook een heel verhaal. 

Zit er ook echt ‘eating spagetthi’ in de tekst van Shitfaced?

Neal  – ja hij kwam ook echt zo naar me toe van ‘Neal, zal ik eating spagetthi in het nummer doen’. Lucas – volgens mij zij hij dat ook gewoon omdat hij het lekker vond klinken. 

Hoe kijken mensen hier in jullie omgeving naar en naar jullie als band? Vinden ze het vet dat jullie dat doen? 

Midas – Ze willen ons het liefst op Zaamslag op het plein openbaar executeren? Marvin – Ik heb drie buren en die zijn allemaal inderdaad zwaar gelovig en sommigen waarderen het niet zo dat ik dit soort muziek speel. Maar ja, het is ook maar gitaren met een beetje distortion eroverheen. Het is ook niet dat we Satanistische zijn of zo. Lucas – Persoonlijk heb ik het idee dat we best wel veel support hebben. Neal – ja we hebben echt onwijs veel support van iedereen.

Hoe komt het dat het zo leeft in Zeeland? Jullie hadden een bus met 90 man mee naar de finale. 

Neal – Ja, ik denk dat het gewoon de scene een beetje aan het terugkomen is. Midas  – Ja, door Frats he, dat is serieus.  Het was in 2020 denk ik, net na Corona, toen was er zo’n talentenjacht in Hulst. Ik deed daar aan met met Four in Blood. En toen kwamen er gewoon steeds meer mensen die muziek maakten. Die wilden ook in een band en die gingen ook optreden. En zo zijn we eigenlijk allemaal bevriend geraakt met mensen die muziek maken.

Neal –  We kennen bijna wel elk bandje hier zo in de regio. Marvin – maar dat is ook het leuke, iedereen die hier in die metalscene zit die ken je ook en daar ben je ook bevriend mee. Neal – We hebben gewoon echt een hele grote groep vrienden met alleen maar metalheads die ook allemaal in metalbandjes spelen. Marvin – Maar ook van de generatie van Polluted Inheritance en Klaiton enzo. Lucas – Het heeft ook altijd een beetje in die groep gezeten, in die vriendegroep van elkaar, en ze hopen dat het terugkomt. Misschien dat ze daarom ook allemaal zo enthousiast zijn. Neal – ik heb ook wel random mensen in Terneuzen gesproken en die zeiden ook ‘ik ben wel blij dat het na 30 jaar eindelijk weer aan het terugkomen is’. 

Hebben jullie tips voor bands die meer richting de randstad wonen om metalheads van jullie leeftijd meer te bereiken?

Midas – Nou, ik zou zeggen omdat we zelf jong zijn, dat is het hele ding denk ik. Marvin – Ik zou zeggen pak gewoon je kans want er zijn er nu genoeg. En ik weet niet of mensen bang zijn dat hun vrienden het niet leuk vinden, maar doe het gewoon lekker. Neal  – Pleur je telefoon weg en pak een instrument. 

Jullie zijn een beetje achterstevoren begonnen, de volgorde van een beginnende band is meestal niet eerst alle grote zalen spelen. Heb je enig idee wat je hierna gaat doen met Inherited? 

Neal  – We hebben eigenlijk niet echt een plan, we willen gewoon zo veel mogelijk spelen. Marvin – Ja gewoon lekker lekker spelen en alles wat op ons afkomt. En ook weer die kansen pakken zeg maar.

Waarschijnlijk gaan jullie nu wel voor minder publiek in kleinere zaaltjes spelen

Neal –  Ja, dat vinden we ook prima. Het is ook niet per se te doen voor geld. Optreden zelf is gewoon leuk.  Midas – Ja dat is zo, maar eerlijk is eerlijk, je wilt wel gewoon doorbreken en je wilt wel groot worden. Ik wil gewoon dat mensen Metal weer leuk vinden. Neal – maar inderdaad net zoals toen we hier in de platenzaak speelde dat was ook harstikke leuk. En daar stond 60 man binnen ofzo. 

Zetten jullie dan ook zo’n zelfde show neer als het zo klein is? 

Marvin – Ja, geen excuus. Neal – Midas kon iets minder springen. Het was kleiner, dat was het enige eigenlijk. 

Wat vinden jullie van de Nederlandse metal? Jullie kennen dus best wel veel bands uit de omgeving. En ken je ook bands van buiten Zeeland? Of eigenlijk niet veel?

Neal  – Pestilence. Ik hou van Pestilence. Marvin – Ik hou ook heel erg van Pestilence. Neal – Ja we kennen nog wel meer bands, Bodyfarm enzo. Midas – ik zal eerlijk zijn ik kende ze nite voordat we ermee zouden op gaan treden. 

Wat luisteren jullie verder zelf dan? Machine Head en Sepultura?

Marvin  – Ik ben echt heel erg fan van Meshuggah. Ik vind dat echt  een hele vette band. Neal – Ik ben fan van Sepultura en Machine Head, maar ook heel veel Death Metal. Entombed en Obituary enzo. Marvin – Gojira is ook wel echt een hele grote inspiratiebron voor mij denk ik. En Midas luistert punk. Midas – ja, Dead Kennedys. Marvin – Dat is ook wel een beetje terug te horen denk ik in de muziek. Midas– we moeten Jamie niet vergeten, Jamie luistert naar stoner.  

Wat vind je van bijvoorbeeld Lorna Shore en Distant?

Midas – Distant gaan we mee spelen. Dat is echt vet. Neal – Lorna Shore vind ik zelf niet heel leuk. Midas – hoe vaker ik ernaar luister, ik begin het wel te waarderen. Ik vind Distant nog beter eigenlijk. 

De rest van het interview was vooral een shout-out naar de favoriete snackbar van de gasten van Inherited. Kijk dat vooral even terug op Youtube.  Super bedankt voor het interview jongens, ik hoop dat jullie ver gaan komen op Wacken Open Air! 

Je vind Inherited op Instagram en Facebook

YouTube player

On April 20th, Inherited played in the final of the Wacken Metal Battle. They came, they saw, and they conquered by a large margin. Not only was it a very energetic show, but the band’s songs are well put together, and the technical skills of these guys are truly remarkable. We spoke with the band the Tuesday after their win, about their experience and how they ended up in the metal scene in the first place.

For those who still don’t know you, could you briefly introduce yourselves?

Marvin – I’m Marvin, I’m the guitarist along with Midas. Neal – Hi, I’m Neal, I’m the drummer, and uh, I like to drum. Midas – I’m the other guitarist. Lucas – I’m Lucas, I’m the bassist.

Unfortunately, Jamie, the singer, couldn’t join us for this interview.

Have you recovered a bit from the Metal Battle Finals?

Marvin – Yeah, I’m still a bit tired, but really tired. It’s still sinking in that we’re actually going to play at Wacken and all those other festivals in the Netherlands. I still can’t believe it. After four performances, it’s still difficult to grasp, yeah.

How do you look back on the whole Metal Battle experience?

Marvin – Yeah, it was really awesome. It was really cool that we got those opportunities. For example, playing at the Baroeg just before it was demolished to play there and hang a sticker. So that was cool, of course. And yeah, Estrado was also a really cool venue.

And it all started here at the Pit, just to stand in the Pit once. It was already nice that we were allowed to play there. Midas – We didn’t really participate with big ambitions. We just wanted to perform once. Lucas – It was quite unexpected actually. Neal – We never expected to win at the Baroeg, really. Midas – Yeah, we thought, playing a show in Baroeg is cool. And I never expected us to win there. Lucas – It was actually after this win, here in the PIT, that we became a bit serious. And then we were also told what we could actually win, I didn’t know that beforehand.

Midas – I only knew after we won at the Pit that it would be about Wacken. Marvin – I remember very well that Neal just walked into the gymnasium, into our rehearsal room, and said ‘Yes, we’re going to sign up for the Metal Battle, then we can play at the Pit. Neal – Yeah, a friend of ours said, ‘If you want to play at the Pit, you have to sign up.’ So we were like, okay, let’s do it. Marvin – That was really special. Really strange that we won.

Are you already being bombarded with interviews and requests from people who want to talk to you now? Or is it not too bad yet?

Midas – Not really with interviews yet, but I notice that our mailbox is a lot busier. But there are seriously a lot of people who want something from us, and we are also much more visible now.

I saw your parents helping out in Estrado. What do they think now that you’re through to Wacken Open Air?

Marvin – I notice that my dad is a little jealous. But they are mainly very enthusiastic. And super happy for us, of course. And yeah, we couldn’t have done it without them. With that bus alone. And then when you get on stage, I’m still searching through my bag for what’s in there. And then my dad has already connected an amplifier and grabbed two guitars. Neal – it’s really nice that they can come and help. Lucas – I also often hear them say ‘it’s like I’m young again’, you know.

Do they also have experience in bands and on stage?

Marvin – Yes, my father and Lucas’ father, and Neal’s cousin, they used to be in Poluted Inheritance. Very Technical Death Metal. That was quite a success back then. And now Klaiton, we’re playing with them at Cashfest in the Pit.

So you basically grew up in the metalscene.

Marvin – Yes, that’s actually where the name came from.

What are some bands that inspire you?

Everyone – Machine Head and Sepultura. Especially those two, actually.

How many hours do you all practice together? Because you really have skills.

Neal – I practice occasionally at home when I’m bored or something. I don’t have anything else to do and I like this. Midas – I practice a lot at home. Lucas – And as a band, maybe once a week I think. And sometimes the whole day. Neal – But for the Metal Battle too, then he was back in Austria, right? That was again, yeah then he was back in Austria, and then we could only rehearse on the day itself. And then we hadn’t rehearsed for two weeks before that final, so yeah, that was noticeable.

You all seem to be friends. Was it like that before you started the band together?

Marvin – Midas’s father. He always used to bring wood for us to throw in the stove. And then he would come inside and we would play Minecraft together. So I already knew Midas a bit beforehand. But at that moment, I would never have bet that he would be in my band and that we would even go to Wacken. So yeah, that’s actually special.

And Lucas and I have known each other for a really long time, we used to go to birthday parties and stuff. I once asked him, after I had picked up a guitar from my dad, ‘do you want to learn to play guitar too?’ He eventually chose the bass guitar. And then through a friend of mine, I met Neal. They said you should play with him sometime. Neal – Yeah, that’s how it started, with Marvin and Not Peter. Marvin – Yeah, Lucas is called Not Peter. And eventually, you brought Midas with you, I think.

Neal – I knew Midas because my dad gave him guitar lessons. So that wasn’t the case, and Marvin said he had found a new guitarist and that was Midas. Marvin – And then you brought Jamie because he played in your band.

Midas – Yeah, that’s the most special thing actually. He hasn’t been singing for very long. I’m in another band with him, Four in Blood, and he plays bass. And when we weren’t rehearsing, we were listening to music, and sometimes he would sing along, and I thought, that sounds cool. We were looking for a singer. And actually, Lucas also knew someone. But he wasn’t really into metal. But if we had decided a week earlier, Jamie wouldn’t have been there, I think. Neal – And then we were at Festrock and then we really confirmed that Jamie would be the singer. Midas – I think that was really a month before the Metal Battle. Marvin – He has really improved a lot in a short time. We are actually all a bunch of beginners.

What is your writing process like? Does one person write or do you do it all together?

Marvin – Usually it’s Midas or me who comes up with ‘I’ve come up with a riff again’. And then we play that a bit and then the other one comes up with something that fits. Midas – Yeah, usually one of us comes up with a riff and then the other one says ‘no, I don’t like that’ and then it eventually becomes a completely different song. Neal – The only time it worked right away was Denial, the last song in the set. Marvin came up with a riff and Midas was like ‘yeah, we can use that right away’. Marvin – Yeah, that song went the smoothest of all.

What about lyrics? Do you all write those together or is it mostly Jamie?

Neal – No, that’s really Jamie. He writes it on the bus when he goes to school, he does it really quickly.

What are your lyrics about?

Everyone – It’s about something, but it’s not really about something. It’s a whole story. There’s a big difference. Like Shitfaced, that’s about some kind of spirit trapped on earth. And with Failed to Resist it’s about a drug addict dying. That’s really a whole story. Some have more meaning than others. Shitfaced is also a whole story.

Is there really ‘eating spaghetti’ in the lyrics of Shitfaced?

Neal – yeah, he really came up to me like ‘Neal, should I put eating spaghetti in the song’. Lucas – I think he just said that because he liked the sound of it.

How do people in your area look at you as a band? Do they think it’s cool what you’re doing?

Midas – They’d rather see us publicly executed on the square in Zaamslag? Marvin – I have three neighbors and they’re all indeed very religious and some of them don’t appreciate me playing this kind of music. But yeah, it’s just guitars with a bit of distortion. It’s not like we’re Satanists or anything. Lucas – Personally, I think we have quite a bit of support. Neal – yeah, we really have a lot of support from everyone.

Why is it so active in Zeeland? You had a bus with 90 people to the final.

Neal – Yeah, I think the scene is just starting to come back a bit. Midas – Yeah, thanks to Frats, seriously. It was in 2020 I think, just after Corona, there was a talent show in Hulst. I participated with Four in Blood. And then more and more people who made music came. They also wanted to be in a band and they started performing too. And that’s how we all became friends with people who make music.

Neal – We almost know every band around here in the region. Marvin – but that’s also the fun part, everyone in the metal scene here, you know them and you’re friends with them. Neal – We just have a really big group of friends with only metalheads who all play in metal bands. Marvin – But also from the generation of Polluted Inheritance and Klaiton and so on. Lucas – It has always been a bit in that group of friends, in each other’s friend group, and they hope it will come back. Maybe that’s why they’re all so enthusiastic. Neal – I’ve also talked to random people in Terneuzen and they also said ‘I’m glad it’s finally coming back after 30 years’.

Do you have any tips for bands that live more towards the Randstad to reach more metalheads of your age?

Midas – Well, I would say because we’re young ourselves, that’s the whole thing I think. Marvin – I would say just seize your chance because there are enough of them now. And I don’t know if people are afraid that their friends won’t like it, but just do it. Neal – Throw away your phone and pick up an instrument.

You started a bit backwards, the usual order of a starting band is usually not to play all the big venues first. Do you have any idea what you’re going to do next with Inherited?

Neal – We don’t really have a plan, we just want to play as much as possible. Marvin – Yeah, just play and take advantage of everything that comes our way.

You’ll probably play for smaller audiences in smaller venues now.

Neal – Yeah, we’re okay with that too. It’s not necessarily about the money. Performing itself is just fun. Midas – Yeah, that’s true, but let’s be honest, you do want to break through and you do want to become big. I just want people to like metal again. Neal – but indeed, just like when we played here in the record store, that was also really fun. And there were like 60 people inside or something.

Will you put on the same show if it’s that small?

Marvin – Yeah, no excuses. Neal – Midas could jump a little less. It was smaller, that was the only difference actually.

What do you think of Dutch metal? You know quite a lot of bands from the area. And do you also know bands from outside Zeeland? Or not really?

Neal – Pestilence. I love Pestilence. Marvin – I also really love Pestilence. Neal – Yeah, we know some other bands, like Bodyfarm and so on. Midas – I’ll be honest, I didn’t know them before we were going to perform with them.

What do you listen to besides Machine Head and Sepultura?

Marvin – I’m really a big fan of Meshuggah. I think they’re a really cool band. Neal – I’m a fan of Sepultura and Machine Head, but also a lot of Death Metal. Entombed and Obituary and so on. Marvin – Gojira is also a really big inspiration for me, I think. And Midas listens to punk. Midas – yeah, Dead Kennedys. Marvin – You can hear that a bit in the music too, I think. Midas – we shouldn’t forget Jamie, Jamie listens to stoner.

What do you think of bands like Lorna Shore and Distant?

Midas – We’re going to play with Distant. That’s really cool. Neal – I don’t really like Lorna Shore myself. Midas – the more I listen to them, the more I start to appreciate it. I actually like Distant even better.

The rest of the interview was mostly a shout-out to the favorite snack bar of the guys from Inherited. Definitely check that out on YouTube. Thank you so much for the interview, guys, I hope you’ll go far at Wacken Open Air!

Check out Inherited on Instagram or Facebook