just typing here to see where it goes Veldslag West 2024 - MetalFromNL

Aanstaande weekend zijn de semi-finals van de Wacken Metal Battle Nederland 2024. We hebben natuurlijk al een beetje beter kennis kunnen maken met deze bands in onze vorige posts. Deze week posten we nog een keer het overzicht van alle vette bands die de halve finales gaan spelen. Ik ben elke keer weer verbaasd met de hoeveel talent die uit ons kleine kikkerlandje komt! Voor als je de mini-interviews gemist hebt, check ze hieronder nog een keer terug te lezen wat de bands zeggen dat we kunnen verwachten tijdens de halve finales! 

Obstruktor

Obstruktor is een soort lokale legende in de regio, dus we waren niet verrast dat deze band de overwinning in de wacht sleepte, ook al was de concurrentie sterk. Laten we deze feestband wat beter leren kennen voordat ze optreden in Baroeg!

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat? 

Als een goede revanche op vorig jaar! Het deed ons goed dat de nieuwe nummers zo goed ontvangen werden, blijkbaar ook door de jury.

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie? 

Wij zijn Obstruktor uit Haarlem en IJmuiden. We spelen een mengelmoes van verschillende stijlen uit het extreme metal subgenre. Ons doel is, naast onszelf uitdagen en ontwikkelen als muzikanten, songwriters en producers, het publiek mee te nemen op onze reis. Een feestje mag tijdens onze shows natuurlijk niet ontbreken want voor je het weet is het te laat..!

Wat zijn jullie inspiratiebronnen? 

Diverse metal, rock, funk, jazz, prog, pop en blues artiesten maar bands die het beste aansluiten bij onze (nieuwe) nummers zijn: Death, Aborted, Pink Floyd, Fleshgod Apocalypse, Metallica, ABBA, Cattle Decapitation en Queen.

Ik hoorde dit keer wat meer death-metal invloeden dan ik van jullie gewend was. Is dat een nieuwe richting voor Obstruktor? 

Er komen meer death metal invloeden en secties voor in de nieuwe nummers maar het nieuwe materiaal heeft daarnaast ook veel meer dan dat. We duiken bijvoorbeeld ook een aantal keer in onder andere atmosferische en progressieve sferen. We laten in het nieuwe materiaal een hoop nieuwe kanten van onszelf zien.

Jullie hebben al vaker op wat grotere podia gestaan. Straks staan jullie op Baroeg. Wat verwachten jullie daar? 

Ouderwetse Rotterdamse gastvrijheid (een opengebroken auto en een parkeerboete). Ook verwachten we een harde set tegen Serotonia te spelen, hopelijk deze keer in ons voordeel..! En als laatst een mega epische Metal Family Feud want de bassist van Inherited is het neefje van onze bassist Dens.

Zien we volgende keer een crowdsurfende gitarist? 

Ja maar dat weet hij zelf nog niet.

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen? 

Een eerste optreden zo hard knallen kan alleen maar veel beloven voor de toekomst dus our 12 points… Go to… Horrific Disposal.

Jullie kregen de feedback dat de nieuwe nummers misschien nog niet helemaal klaar waren voor het podium. Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale?

Meer energie met een betere, strakkere uitvoering. Tevens een jarige drummer dusssss taart? Wie weet…

Je vindt Obstruktor op Facebook

Goldwolf

Gefeliciteerd met jullie winst! Hoe voelt dat?

Als een koud biertje na een dag hard werken! Meer dan welkom en het smaakt goed!

Voor degene die jullie nog niet kennen: wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Goldwölff uit Leiden, we maken Heavy Rock ’n Roll met een Southern tintje.

Wat zijn jullie inspiratiebronnen?

Tja, teveel om op te noemen. Ik denk dat wij allemaal wel iets anders inbrengen in Goldwölff, dat maakt ook ons geluid. Om toch wat voorbeelden te geven:

Motörhead, Turbonegro, Waylon Jennings, Pantera en Toby Keith(RIP)… en uiteraard SLAYER.

Waar komt de naam Goldwolff vandaan?

De zanger houdt van wolven, hij heeft zelf ook een wolfhond. De umlaut is een knipoog naar vele bekende bands in het heavy genre, de dubbel f is gewoon esthetisch en daarmee ook een knipoog naar de filosoof en estheticus Christian Wolff. Goud is altijd goed, daarom Gold.

Jullie hebben pas het album ‘Get Fucked’ uitgebracht met een bijzondere liveshow in Nobel. Wat was leuker? Deze voorronde of dat optreden?

Elke show is leuk, of we nu in de Baroeg, een shithole bar of op onze eigen EP- release staan, we gaan voor dezelfde energie en genieten even hard.

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen?

Rocket Fuel! Goeie energie!

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale?

Dat is een verrassing… neem je zwembroek en je cowboyhoed mee.

Je vindt Goldwölff op hun eigen website.

Inherited

De eerste winnaar van de voorrondes voor de Wacken Metal Battle is bekend: Inherited! Inherited is een jonge band uit Zeeuws Vlaanderen, die met het optreden in de Metal Battle hun eerste optreden ooit neerzette. We stelden de band via instagram wat vragen zodat we ze beter kunnen leren kennen. 

Gefeliciteerd met het winnen van de eerste voorronde van de Metal Battle dit jaar! Hoe voelt dat? 

Het voelde geweldig om te winnen, niet gedacht dat dat zou gebeuren, het was ons eerste optreden en het was geniaal!

Jullie zijn voor mij nog een onbekende band. Vertel, wie zijn jullie en wie zijn jullie inspiratiebronnen? 

Onze band betaat uit 5 man;

Neill Verdoorn (drums)

Lucas Camonier (bass)

Marvin Wesdorp (guitar)

Midas Giele (guitar)

Jamie Versprille (vocals)

We halen wat inspiratie uit bands als machine head en sepultura (tot 1996), maar we proberen zo veel mogelijk om echt ons eigen product te maken.

Was het podium in de Pit een van jullie grotere optredens of zijn jullie gewend om al op grotere podia te staan? (En hoe was het om daar te spelen?)

Het was geweldig om in de pit te spelen. De zaal stond vol en het was meteen ons eerste en grootste optreden! Het was ook erg gaaf om zelf op het podium te mogen staan waarop we al vele andere bands hebben zien spelen.

Stel dat jullie niet gewonnen hadden, wie had er volgens jullie dan moeten winnen? 

Als we niet gewonnen hadden, had four in blood volgens ons moeten winnen. Hun energie en hardcorepunk style is op ‘t podium heerlijk om te zien.

Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens de halve finale? 

Tijdens de halve finale van de metal battle verwachten we een vet, sick optreden in de Baroeg Rotterdam. We hebben er heel veel zin in en kijken uit naar het optreden en ook naar de andere bands die er zullen spelen.

Je vind Inherited op Facebook.

Neverus

Congrats on your win! How does that feel?

Thank you, it feels amazing! We always come away from a show with very warm feelings for the performance, for the crowd, for the other bands etc… it’s great to have that reflected back at us like this, by winning the first round.

And wow – the competition was so strong! It’s astounding to see how much talent is coming out of Noord-Brabant at the moment.

For those who don’t know you yet: who are you and what do you do?

We’re from Eindhoven, we play what we call “Majestic Death Metal” – a mix of colourful epicness and razor-sharp fury. We’re a four-piece band: Roman, Robin, and Joris are all Dutch; I’m British but live in The Netherlands… my Dutch is improving but not fully capable yet, hence these replies being in English 😉

What are your sources of inspiration?

My inspirations come from all over. Musically we nod to Wintersun, Blind Guardian, Fleshgod Apocalypse, and so on. Emotionally and lyrically, much of the  inspiration comes from films and storytelling. One of our most style-defining songs, “Lazarus”, is a prequel to Christopher Nolan’s “Interstellar”, for example.

Your debut album was released last year. Now you are in the semi-finals of the Metal Battle. Good things for Neverus, I think. How is that for you?

Yes for sure! We’ve been so grateful for the response we’ve had at shows, online, and indeed now at the battles. It’s fantastic to see so many people making an emotional connection to this art that we’ve poured ourselves into. Both on stage and after the shows, we love meeting all these new fans and friends and hearing about how they’ve reacted to it all!

No matter how far we get in the battles (of course we hope to go all the way!), we’ll forever love the opportunity to bring our music to even more people.

What do you think of the other bands participating in the preliminary rounds? There is a lot of diversity, but little in your genre. What do you think about that? Is that an advantage or a disadvantage?

Noord-Brabant should really be proud of itself, there was so much skill and talent at our preliminary battle! When we were waiting for the results from the judges, we really couldn’t predict who was going to win.

As for there being not much in our genre – we think it depends on how precisely a genre is defined.

Arguably a band’s musical identity should forge a new genre variant all by itself!

Luckily our music hints at many styles (prog metal, death metal, power metal, etc), so we can fit into multiple shows that aim at very different genres – our first ever show was at ProgPower, for example, and one of our most recent ones was March Into Walhalla, which is a folk metal festival! Both were fantastic experiences of course, and we could see that both audiences were having a wonderful time.

Suppose you had not won – who do you think should have?

That’s… such a tough question. Honestly, every band playing had real strength and ability. And with the genres being so different, it can be difficult to make a comparison.

Everything Decays had fantastic groove; Sapphyr brought some incredibly raw power; and Dodentocht created a great sense of slow massiveness. It would really have been a roll of the dice!

What can we expect from you in the semi-finals?

Well we treat every show like its own person, so we’ll find out together! But broadly, you can always expect energy, melodic intensity, and to have a damn good time at a Neverus show – we hope to see you there!

Thanks for the great questions. Fingers crossed for the next round!

Jack   

You can find Neverus on Facebook or in our database.

YouTube player

Serotonia

Met Serotonia hadden we natuurlijk geen interview, aangezien zij niet in de voorrondes hebben gespeeld. Maar niet getreurd! Er staat een heel leuk interview van MetalfromNL met Serotonia online, dus check die op Youtube! Of lees de review van hun plaat, en check die natuurlijk ook voordat je komt moschen in Baroeg!

Lees de review hier.

YouTube player