just typing here to see where it goes Nieuw voorproefje van Beyond The Pale 'Monument in Time' EP - MetalFromNL

Nieuw voorproefje van Beyond The Pale ‘Monument in Time’ EP

De Nederlandse death/thrash metalband Beyond the Pale is niet te stoppen. Ze komen opnieuw met een voorproefje van hun langverwachte EP ‘Monument in Time’ die op 27 april verschijnt. De single “Storm en Drift” is opnieuw opgenomen omdat Janneke de Rooy in 2021 de zangeres van de band werd. Ook deze single is vergezeld van een videoclip. En die zou zomaar eens in de geschiedenisboeken kan komen te staan onder het kopje ‘nostalgie’.

DB’s

Het bijzondere aan de video is dat die is gefilmd op het dak van dB’s, het thuishonk van de band. Op moment van schrijven is dB’s nog gesitueerd in het iconische CAB-gebouw in Utrecht. Eind deze maand verhuist dB’s naar een nieuwe locatie in het Werkspoorkwartier. Daarmee verdwijen de oefenstudio’s, concertzaal en het muziekcafé op de huidige plek.

Passend bij de titel van de EP, wilde de band dB’s op de huidige locatie vastleggen voordat het voorgoed verdwijnt. De kijker krijgt onder andere een laatste blik van de vertrouwde foyer te zien. Vervolgens gaan we langs de bar door de lange gang van oefenruimtes, om te eindigen in de allerlaatste ruimte achterin. Hiermee biedt de clip een uniek kijkje achter de schermen van deze vermaarde undergroundlocatie.

De beelden van dB’s zullen waarschijnlijk een nostalgische snaar raken bij onze fans. Een beetje vergelijkbaar met opnames die destijds zijn gemaakt in Tivoli Oudegracht, ook zo’n legendarisch podium dat er niet meer is“, aldus de band.

Storm en Drift

De single “Storm en Drift” met bijbehorende videoclip gaat 11 april om 21:00 uur in première op YouTube: 

YouTube player

Het is de tweede single die Beyond The Pale uitbrengt in aanloop naar de release van hun EP ‘Monument in Time’. Die werd opgenomen en gemixt in Mass Audio Studios te Utrecht (Alissa White-Gluz of Arch Enemy, Charlotte Wessels van Delain, Bloodgod, Mark Jansen van Epica en Mayan, Daniël de Jongh van Textures en Karmaflow, Metropool Orkest, etc).

De nummers werden gemastered door Fascination Street Studios in Zweden (At the Gates, Sepultura, Amon Amarth, Carcass, Kreator, Sakis Tolis, Dark Tranquility, Devin Townsend, etc).

De EP komt beschikbaar op alle grote streaming platforms en als digitale albumdownload, limited edition handgenummerde CD’s en 12″ deluxe gatefold vinyl op zwart en gekleurd vinyl.

Check ons interview met Beyond the Pale hier.

Je vindt Beyond the Pale op hun eigen website.

YouTube player